ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İngiliz Burnu'nda Bahar

   .:: Aşçı Fok'un Mutfağı'ndan



  Yayın Tarihi: 20.4.2009    

İngiliz Burnu'nda Bahar



Bahar, binbir çeşit kültürel ve sanatsal etkinlikle çaldı kapılarımızı. Bir tarafta devam eden Turizm Haftası, 14. İzmir Kitap Fuarı etkinlikleri ve yaklaşan 23 Nisan Çocuk Bayramı haftası, diğer tarafta bütün hoş kokuları ve capcanlı tazeliğiyle işte Foça'da bahar...

Foça sokaklarında turunç çiçekleri ve akasya kokuları birbirine karıştı, Kıbrıs mimozaları leylak kokularıyla yarışıyor bugünlerde. Al mora, sarı yeşile bulandı, turuncu pembeleşip yavruağzı oldu şarabilere inat, çividi mavişlere inat... Renkler, renkler ve alabildiğine keskin kokular dünyanın bahar açan her köşesinde ne güzel.

Dünya gezegeni mi bu kadar yaşanılası, yoksa Foça mı bunca tutkulu bilmiyorum ki! Siz biliyor musunuz, bilen var mı?

İnsanın yüreğindeki o minicik kuş bütün güzelliklerin dalına konuyor, bütün coşkulara kanat çırpıyor, bütün çiçeklerini toplayıp kokusunu içine çekiyor doyasıya. Hiç bugünlerde Foça'nın İngiliz Burnu'na gittiniz mi? Gidin derim. Gidin ve o farklı enerji vorteksine kaptırın benliğinizi...



Bazı olgular insan denilen varlığın bizzat kendi deneyimi sonucu ulaşabildikleridir. Hangi betimlemeyle ifade ederseniz edin, hangi sanatı uygulama çabasına girerseniz girin, o anlatılamayan şey mutlaka deneyim gerektirir. Zaten sanatın da çıkış noktası değil midir bu anlatılamayan ama yaşanıp hissedilen şey.

İngiliz Burnu'na gidin ve bugünlerdeki havayı koklayıp sakince oturun derim. Ötesi; sizin deneyiminizdir ben karışmam. Kişi kendi deneyimlerinin suçlusudur! Havadaki oksijeni hissedebilen, çiçeklerin, böcek ve kurtçukların, kuşların her birinin apayrı birer mucize olduğunu hissedebilen yüreklere çok şey söylemek gerekmez.

Sadece gidip oturun, yürüyün, dolaşın, içinize sessizleşin...



Çiçek toplayın, yeni ekilen ağaç fidelerine zarar vermeden çiçekleri okşayın, sevgi sözcükleri fısıldayın her birinin kulağına. O fısıltılar size şarkı olarak geri dönsün yankılanıp kayalardan, sonra sakinleşin biraz. İçinizdeki sessiz dünyanın içine çekilin bir süre, İngiliz Burnu bu fırsatı verir misafirlerine. Suskunca oturun bir süre ve bekleyin olacakları...

Sırtınızı nereye dönerseniz dönün hep deniz vardır orada, başınızı çevirdiğinizde ışığa çarparsınız, göğsünüz bir başka güçle dolar ve o doldurduğunuz şeyi salıverdiğinizde görürsünüz ki tatlı bir büyü vardır İngiliz Burnu'nda!

İ n g i l i z    B u r n u' n d a k i    b a h a r    p e r i l e r i y l e    u ç u ş u p    d a n s e t t i ğ i n i z i    k i m s e l e r e    f ı s ı l d a m ı y o r s u n u z    d e ğ i l m i?


www.ascifok.com





Okunma: 7938
Okunma: 7938












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)