ISSN 1308-8483
SF Foça Zeytindalı Yerel Pazarı’nın İtalya’dan misafirleri var! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 15.3.2012    


SF Foça Zeytindalı Yerel Pazarı’nın İtalya’dan misafirleri var!


Slow Food Foça Zeytindalı Birliği kurulalı bir yıl olmuş! Günler ne çabuk geçiyor…

Foça’nın adını ve gıdaya dair sahip olduğu yerel değerleri çeşitli etkinliklerle duyurmaya çalışan SF Zeytindalı Birliği, gerçekleştirdikleri yararlı işlerle oldukça ses getiren bir yıl geçirdiler. Yıldönümünü kutlayan SF Zeytindalı Yerel Pazarı’na 18 Mart Pazar günü, SF Vakıf Başkanı Pierro Sardo ve Balkan Bölge temsilcisi Michele Rumiz İtalya’dan ziyarete gelecekler. Bir anlamda Foça’mızın da görücüye çıkacağı o gün bir dizi etkinlik düzenleyen SF Zeytindalı, bütün Foçalıları ve dışarıdan gelen misafirleri yerel pazarda beraber olmaya davet ediyor.

Aynı gün çeşitli etkinliklerle, gelen misafirleri ağırlayacak olan SF Foça Zeytindalı'nın, başta yerel pazar olmak üzere, Foça Karası üzümü bağı, sergiler, Foça Balık Hali ve gıda üreticilerini ziyaretlerle devam edecek olan programı çeşitli sürprizlere de açık olacak gibi görünüyor. Geride bıraktıkları bir yılda birlik ve beraberlik içinde güzel işler yaptıklarını ifade eden SF Zeytindalı lideri Gül Girişmen, Pazar günü 11.00 – 13.00 saatleri arası bütün Foçalıları yerel pazara kuru fasulye pilav yemeye bekliyor.

18 Mart, Çanakkale Zaferi kutlamalarıyla 1915 yılına tarih yazdırmış, umarım; 2012’nin 18 Martı da Foça’nın yerel yiyecek üreticilerinin tarihinde bir dönüm noktası olur! Turizmden istediği payı alamayan Foça, belki Dünyanın benimsediği Slow Food kimliğiyle bir adım öne çıkar, kim bilir!




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3522











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)