ISSN 1308-8483
GERÇEKLER GERÇEKTEN GERÇEK Mİ? / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 10.7.2011    


GERÇEKLER GERÇEKTEN GERÇEK Mİ?

Gerçekler gerçekten gerçek mi? Neyin ne olduğu nerden belli? Toz pembe muhabbetlerin açılma noktasında yaşıyorsun. Gazlı içecekle gaza gelip, acıklı şarkılarda göbek atıyorsun. Oysa havan kaçık senin. Heyheylerin üstünde. Nevrin dönük. Beynin yağ yakıyor. Tüylerin diken diken. Feleğin şaşmış. Keçilerin kaçmış. Ellerin boş. Huzursuz, uykusuz ve sakarsın. Üstüne üstlük fena halde stresin var. Stres, haliyle kaşıntı yapıyor. İşin kötüsü, kaşınan yerini bulamıyorsun. Ellerin oranda, buranda dolaşıyorsun. Mührü basacağın yeri nasıl bulduğuna sen de şaşıyorsun. Oy’unu attın, şimdi oyalan. Rüzgarın yönünü hisset. Fırıldak gibi dön baba dön. ‘U’ dönüşleri için bile şartlar uygun. Kişiye özgü uyku sistemiyle her şeye alıştın artık. Fransız oldun farkında mısın? Alt yazıya ihtiyacın var. Lütfen kendini yeniden tasarla. Çünkü alan yok seni senden. Boşuna mı geçtin öğrenci delirtme merkezlerinden. Büyük düşün, işine geldiği gibi anla. Zırvalamadan zıvanadan çık artık.

Gerçekler, krizler gibi acıdır. Teğet geçmez. Gördüğün şey, gördüğünü zannettiğin şey mi bilinmez. Dolu gördüğün bardak boş çıkabilir. Fokurduyorsa gazoz bile olabilir. Hayal gerçeğe, gerçek hayale dönüşebilir. İnsanlarda gördüklerine inanmamak gibi bir durum varsa da vaatler çok hoş olunca işler değişebilir. İnanmak istediğin sonuca inanırsın. Belki de her şey hayaldir, sanaldır. Gerçek diye bir şey yoktur. Vitrin süsüdür. Gerçek, çok zaman geç gelen adalet gibidir. O da zaten Adalet değil, Fahriye abladır. Faili meçhul anketler zihnini kapattığı için görmezsin Kulağında iPud, senin için çalan çanların sesini duymazsın. Gözlerin kapalı, boşu boşuna dinlersin kalbini. Dinlemeler çok gelişti. Parazit sorunu halledildi. En iyisi manyetik dinleme yöntemi. Bestelenmemiş bir şarkıyı dinler gibi dinle. Koyu mavidir şarkının sözleri. Anlaşılan aşk kalbinin içine etmiş. Ne yazık ki, tek gerçek aşktır ama o bile bazen yalandır.

Gerçekler ruh gibidir, anlatılmaz. Belgeleri gerçek kendisi sahtedir. Sen cambaza bakarken sayfaları değişir. “Gündem”in “Gün”ü gider, “Dem”i kalır. On yalan bir doğruyu götürür de ruhun duymaz. Duyduğun hoş bir rivayettir. Goethe “En güçlü silah, zamanı gelmiş fikirdir” diye boşuna dememiş. Sen de zamanını bekle. Gerçekleri sadece gözlemlemek değildir marifet. Anlamak ve yorumlamakta gerek. Şimdi beynin yıkamacıda. Zihnindeki gedikler yavaş yavaş büyütülecek. Soru çengelleri çıkarılacak kafandan. Dijital afyonla rahatlayacaksın. Beynine kazınan görüntüler senin için tasarlandı. Hayal kur, hayal kurdur. Düşünmene ve soru sormana gerek yok artık. Çünkü “Yoksullukta ve işsizlikte kaçıncı sıradayız?” hatırlamayacaksın. Normal, anormal; anormal, normal olacak. Haydi, sevdiğimiz çiçekleri koy müstehcen vazolara. Hanya’yı, Konya’yı çok sonra anlayacaksın. Belki… O zaman beni de anlayacaksın. Belki...

AZY


Ahmet Zeki YEŞİL



2642











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)