ISSN 1308-8483
OFF THE RECORD! / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 15.11.2010    


OFF THE RECORD!

Off the record! Bugün itibariyle, her şeyi oluruna bırakıyorum. Ciddi bir tarihsel değişimin eşiğindeyim. Aydınlanma sürecimi tamamladım. Artık ben, şahsen ben değilim. Ben, başka bir senim. Sosyal ağlara takılıp, olduğu gibi yaşayacağım hayatı. İki tweet de ben atacağım. Dilimin ucunda kekeme bir demokrasi, liberal boşlukları dolduracağım. Köprüde sallanacağıma, salıncakta sallanırım. Mademki işeyeceğim, dünyanın en seçkin arpalarından üretilmiş birayı neden içtiğimi sorgulamayacağım. ÖTV zammına inat içeceğim. Doldur doldur bitmez kadehim. Çünkü hayat, şort gibi kısa. Yasalar çok açık. Ayıp oluyor ama yapacak bir şey yok. Ne giyersem o oluyorum. O zaman, diz üstü olmaz, diz altı olsun. Cari açığım kapansın. Renk önemli değil. Kapkara hariç, her renkte bir hayat var. Buna rağmen, kara kara düşünenlerin sayısı az değil. Çünkü nüfusun yüzde 17.84’ü yoksulluk sınırının altında. Hani, kişi başına düşen gelir artmıştı? Ben gelire gelir demem, gelir cepte olmayınca. Haydi o zaman, hep beraber içelim ‘arınalım’.

İşlem tamam. Biçimsel ve ruhsal anlaşmalarımı iptal ettim. Zart zurta gelemem. Beni kimse memnun etmesin, kalbim kaldırmaz. Psikopatlığın profili değişti, ben niye değişmeyeyim? Aklımı kullanarak sorunlara çözüm aramayacağım. Gözlerimi kapatıp sermaye tabana yayılmış gibi davranacağım.

Önüm, arkam, sağım, solum sobe. Disko disko partizane! Fitness sektörü çok gelişti. Yok böyle dans ve kıvırtma. Good food. Good drink. Good fun. Hayat yerken ve konuşurken güzel. Yemekte başarılı olan ilişkide de başarılı. Bu nedenle, ev partisinde tanışanların oranı yüzde 75. Hemen kaynaşanların oranı yüzde 45. Uygunsuz bir vaziyette basılanların oranı belli değil. Belli olduğunda, eşit süreli sevişme sistemine geçilecek. Ayrıca, beden sıcaklığıyla şarj olan cep telefonu üretimine hız verilecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ve her fani gibi bir gün ben de dinleneceğim.

Hoşça kal! İçsel yolculuğum bitti. Geçmişle helalleşmeden iflah olmam. Hafif kaçık hayat felsefesiyle sürüden ayrılıyorum. Rotam belli. Hiçbir şey sorulmasın benden, haberim yok olup bitenden. Public yerlerde boş gezenin boş kalfasıyım. Sorunlarımı, ‘uzaylılar’ düzleminde tartışmaya açıyorum. Bana hikaye anlatma, bu aşkın getirisi kalmadı artık. Bu nedenle aşka asla fırsat vermem. Kendimi ve yol tutuşumu müziğin akışına bıraktım. Jip hayaliyle yaşayan memurun, 4+4’lük maaş zammı karşısındaki huzurlu hali var üzerimde. Çığlığımı içime atıp, yatak stili şarkılar söyleyeceğim. Doğadan çaldığımız yeter, doğa için çalıp oynayacağım. Gündüz uykusuna yatıyorsam eğer, uyanınca yeni bir gün başlasın diyedir. Çünkü keyif, geleceğin şimdiki halidir. Bir başka ifadeyle, “La Dolce Vita”(tatlı hayat) ama yazılmamak kaydıyla…


Ahmet Zeki YEŞİL



2442











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)