ISSN 1308-8483
Emine Bacı Yeni Kulübesine Taşındı / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 19.11.2007    


Emine Bacı Yeni Kulübesine Taşındı


Bacı karınca Emine Bacı naylon kulübeden ağaç kulübeye terfi etti...

Emine Bacı 2007-2008 kış sezonundan itibaren, lezzetli gözlemelerini bundan böyle yeni ağaç kulübesinde pişirecek müşterilerine.

Emine Bacı'nın müşterilerinden biri, ona jest olsun diye geçen yıl eski naylon kulübeye sanki bir internet sitesi varmış gibi www. EMİNE BACI.COM yazılı bir pankart hediye etmişti, bakıyorum bu yeni kulübenin köşesine de asılmış aynı pankart. Çok da şık durmuş :))

Üstad Şair Süreyya Berfe, taaa Urla İskele'den kalkıp Emine Bacının yeni kulübesini teftişe gelmiş ve tabii gözlemelerini de :))



Foça Poyrazı olarak Bacı karınca Emine Bacı'ya soruyoruz; Bu kadar taze ve çeşit otu, mantarı hergün nereden buluyorsunuz, üstelik yaz ve kış aynı lezzette?

-Ben her sabah saat 6 da uyanırım, kalkar kalkmaz saat 9'a kadar dağ tepe dolaşıp tazecik yeşilliklerimi ve mantarlarımı toplarım. Kışın her yerde bol bulduğum otları yazın sıcakların kavurduğu vakit bulmak zorlaşır, ama onun da kolayı var, mısır tarlalarının dipleri nemli ve gölge olur, benim otlarım mısırların diplerinde beni bekler ben de gider toplarım. Zaten ot dediğin arsız olur bir bakarsın akşamdan sabaha büyüyüvermiş.

Sizin gözlemelerinizin nam-ı bütün İzmir'i sarmış, hatta çevre il ve ilçelerden de müşteriniz varmış diyorlar doğru mu?

-Doğru doğru, ooo sadece buradan değil yabancı ülkelerden de misafirler geliyor yerli yabancı, bir de resimlerimi çekiyorlar sizin çektiğiniz gibi.

Emine Bacı, sana yeni kulübende hayırlı işler, bol kazançlı müşteriler diliyoruz, hoşçakal.




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


6589











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)