ISSN 1308-8483
Bardacık'da Şef Chris'in Çarşamba Lezzetleri / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 24.1.2010    


Bardacık'da Şef Chris'in Çarşamba Lezzetleri


Geçen Çarşamba Bardacık Cafe Bar'daydım. Chris'in lezzeti içinde saklı farklı tattaki yemeklerinden bir yenisiyle daha tanıştım.

Foça'nın tam merkezinde, sırtını denize vermiş taş bir bina olan Bardacık Cafe Bar, sessiz sedasız kendi lezzetçileriyle buluşuyor her Çarşamba. Özel mekanlar; özel ve ayrıcalıklı olma hallerini kendileri ve müdavimleriyle belirlerler. Eğer Bardacık'ın Facebook üyesiyseniz posta kutunuza şöyle şık bir mesaj gelebiliyor;



Ve ilaveten etkinliğe dair küçük bir açıklama; "Avrupa'nın en sevilen soslarından "Sauce Hollandaise" bu çarşamba yemeğimizin yıldızı olacak. Yardımcı aktörler olarak Tavuk budu dolması ve çeşitli sebzeler karşınıza çıkacak".

Böyle bir davet alıp da gitmemek olur mu? Şömine başında kırmızı şaraplarımızı yudumlarken, Hollanda soslu tavuk butu dolması, yanındaki sebzelerle favori bir lezzet olarak önce gözümü doyuruyor. Her ne kadar Sauce Hollandaise ile bütünleşen bu lezzetin baş kahramanı sosu olsa da; ıspanağın tavuk butunun içine saklaması yeşil bir sürpriz sunuyor tadanlara.

Bardacık'da her Çarşamba saat 18.00 den sonra Avrupa mutfağından spesiyaller sunan Chris, iki haftada bir pizza günü ilan ediyor. İki renkli pizzalar yapıyor, tam yarısı ıspanaklı, mantarlı, elbette ıspanak sevenlere... Çarşamba dışındaki günlerde sigara böreği, paçanga, gözleme ve Chris'in o lezzetli hafif pastaları her zaman mevcut. Kara orman pastası müdavimleri oluşmuş Foça'da, siz de duydunuz mu? Okulların yarı yıl tatilinin devam ettiği bu günlerde Bardacık Cafe öğleden sonraları saat 14.00' de açıyor gençlere kapılarını.

Sevgili Chris ile sohbet ederken öğreniyorum ki; Önümüzdeki 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiftler için hoş sürprizler tasarlıyormuş. Geçen yılki sevgililer gününde hazırladığı kuğulu sürpriz pastalardan ve kokteyllerinden bu yıl da yapacakmış.



Ayrıca, önceden belirtmek koşuluyla özel günler için sipariş pasta ve ilginç aperatif atıştırmalıklar hazırlıyormuş, 15-20 kişilik gruplar için yemek de yapan Şef Chris, pastalarının ve özel soslarının sırlarını kimselere vermemekte ısrarlı. Bunu bildiğim için Sauce Hollandaise'ın kendisine özgü tarifini bile öğrenmeye yeltenmedim.

Bardacık Cafe, adını taş duvarlarla çevrili iç avlusundaki bardacık incirinden alıyor. Foça'nın göbeğinde farklı lezzetlerle buluşabileceğiniz özenli bir mekan Bardacık. Yolunuzu düşürün derim...



Bardacık Cafe Bar

Fevzi Paşa Mah. 197 Sok. No.3
Foça - İzmir
Tel: 232 8121191


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


5247











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)