ISSN 1308-8483
CİN SEDDİ / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 9.12.2009    


CİN SEDDİ


Sabahın pek erkeni, üstelik günlerden pazar, taptaze beş genç insan gençliklerini haykırırcasına canlı bir performans sergiliyorlar televizyonda.

Pazar sabahının dokuzunda CNN TURK izlemek nereden geldiyse aklıma!

Ne güzeller. Nasıl da yaşam dolular. Sabahın köründe sıtma görmemiş bir sesle vokal yapıyor grubun tek kadın üyesi. Öyle kadın dediysem lafın gelişi kadın, sırf bayan yada hanım dememek için... Halbuki su gibi, tazecik yaprak gibi uçuşan kara gözlü güzel bir kız gördüm ben ekranda, ismi Özlem Altınışık'mış.

Seksenli yıllar geliyor gözümün önüne. Ses sanatçıları, sabah programlarında mutlaka playback yaparlardı. Göz altı torbaları ve şişlikleri kapatan makyaj ve pudralarla iyice maskeleşen yüzlerinin zorlanmış ifadeleri, televizyon ekranlarından taşardı.

O zamanlar nasıl da farklıydı her şey, gece kulüplerinde sigara dumanları altında tanrı vergisi seslerini sabahlara kadar örseleyen ses sanatçılarının, sabah televizyonlarındaki çekimleri geçiyor belleğimden...

Televizyon ekranına kayıyor gözüm kulağım... Beş kişilik grup oldukça heyecanlı, temel olarak rock çıkışlı olduklarını ifade eden grubun ismi; Cin Seddi. Mimar ve mühendislerden oluşan grubun web adresini de vereyim çok şekerler, sabah sabah bana iyi geldiler...
www.cinseddi.com/index_2.php


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3056











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)