ISSN 1308-8483
Günlerin Getirdikleri / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 12.5.2009    


Günlerin Getirdikleri


Ben de biliyorum bütün özel günlerin bana bir şey demediğini lakin, ansızın yakalanan suçlu gibi hazırlıksız yakalandığım da olur hani herkesce özel olan günlere.

Mayısın ikinci pazarı Anneler Günü'ydü malum. Pazar sabahı saat 10.00 dolaylarıydı, henüz annemi bile aramamıştım gününü kutlamak için. Bahçe kapısında iki güzel insan; biri anne diğeri kızı, ikisi de genç, çok genç. Küçüğünün yani kızının elinde bir demet kır çiçeği, annesinin elinde de bir koca torba dolusu taze toplanmış bakla. Bahçelerinden toplayıp sabahın erkeninde bana gelmişler anneler günümü kutlamaya!

Yarım asıra varan ömrümde hiç kimse anneler günümü kutlamamıştı benim! Yani bu şekilde hiç kutlayan olmadı. Eş dost telefonda senin de anneler günün kutlu olsun diyenlerim oldu, Reis'in annesi olduğum için şakacıktan kutlandım elbet, ama hiç bu kadar içten bu kadar sevgiyle sarılıp öpmediler anne niyetine...

Ve önemsemez göründüğüm bu tarz bir günün göz pınarlarımda içe pencere açması beni çok şaşırttı. Bu denli etkileneceğimi bilmiyordum.

Sulugözlerimi silip, benim gibi yaban hayatı ve otu çöpü sevenlere bir müjde vermek istiyorum. Sevgili Tijen İnaltong, yeni kitabı "Mutfaktaki Yaban" için İzmir'e geliyor.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Mutfaktaki Yaban, ayın kitabı seçildiğinden Tijen Hanım imza günü için 30 Mayısta İzmir'de olacakmış. Mutfakta Zen, Yurdumun yenilebilir otları, Mevsimlerle gelen lezzetler, Tak koluna sepeti, Bir Ot Masalı, Meyve Ağacından Hikayeler, Her güne bir yemek, Mutfaklardan Taşan Öyküler, Turunç Kokulu Düşler gibi keyifle okunan birçok kitabın yazarı olan Tijen İnaltong, 30 Mayıs Cumartesi günü 15.00 ve 17.00 saatleri arasında İzmir Alsancak'taki YKY Kitabevi'nde okurlarıyla buluşacakmış. Eğer burada olabilirsem, ben de kendisini ziyarete gitmek isterim.

30 Mayısa daha çok var ama, şimdiden haber vereyim dedim çünkü, bu bahar günlerinde hepimiz programlarımızı çok önceden yapıyoruz. Örneğin ben ay sonu Marmaris ve Fethiye'de olmayı planlıyorum. Umarım o vakte kadar dönmüş olurum.

Unutmadan bir haber daha; Foça Limanının tutkusu sevgili Özatalay'ların Tutku isimli tekneleri Urla'daki Tanju Okan Yelkenli yarışlarına katılmak üzere Urla'ya hareket ediyormuş.

Yelkeniniz fora dostlar...


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2516











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)